Welcome

E107 Newsletter
Search Föreningen Stridsvagn S
RSS Feeds
Our news can be syndicated by using these rss feeds.
rss1.0
rss2.0
rdf
No posts yet
No events for this month.

Välkommen till Föreningen stridsvagn S

Föreningen är en ideell förening som verkar för att bibehålla stridsvagn 103 (S-vagnen) som en väsentlig del av vårt försvarsarv och som den unika del som stridsvagnen utgör för Sverige. Föreningen drivs genom ideellt arbete får att samla in all den information som finns om stridsvagnen och offentliggöra den på en samlad plats. Vidare omfattar föreningen samarbeten med övriga försvarsmaktshistoriska föreningar och museum. Föreningen har Även tillgång till stridsvagnar i fungerande skick. Som medlemmar hälsas alla välkomna! Om du vill bidraga med material, fotografier, kunskaper eller kanske bara med någon historia är det bara ännu bättre. Allt är värdefullt!

Support och medlemskap
På denna sida kan nästan allt material läsas av alla och envar. Om du vill ladda upp material eller på annat sätt bidraga till föreningen behöver du registrera dig. Det gör du genom att klicka på "sign-up". För att det skall fungera behöver du en fungerande mailadress. Hur du går tillväga får att bli medlem kan du läsa under länken Styrelsen FAQ eller ladda ner ett PDF-dokument som beskriver hur man blir föreningsmedlem, klicka här --> Folder för nya medlemmar.

Som föreningsmedlem får du tillgång till mer material, föreningens förmåner och händelser bland annat.

Downloads och uploads
Digitalt material kan du ladda upp på sidan och publicera efter att du registrerat dig, dock vill vi påminna om att materialet skall vara lagligt och inte väcka anstöt. Föreningen tar sig rätten att plocka bort material som inte är att anse överensstämmande med föreningen stridsvagn S.

Follow S_Tank on Twitter

Monday 12 December 2016
Inloggning på hemsidan!
Webmaster, Monday 12 December 2016 - 14:54:52 // Comments are turned off for this item

På förekommen anledning! Glöm inte bort dina inloggningsuppgifter!

Viktigt är att skilja på "display name" och "user name".
"Display name" är det namnet du vill att andra skall se dig som i tex forumposter mm. Alltså om man så vill ditt riktiga namn.

"User name" är det namnet du använder för att logga in på hemsidan tillsammans med ditt lösenord. Om man vill kan man ha samma namn som "display" och "user" för att underlätta.

Har du problem med din inloggning, kontrollera att du skriver rätt username och fyller i rätt kodsiffra som visas bakom rastret!

Har du fortfarande problem att logga in? Då kan du beställa ett nytt lösenord eller nytt aktiveringsmail genom att klicka "Forgot password?" eller "Resend activation Email".

Kom ihåg, skriv ner dina inloggningsuppgifter på ett papper!

mvh Webmaster.

Sunday 18 June 2017
Bok om Stridsvagn 103
Webmaster, Sunday 18 June 2017 - 18:07:38 // comment: 0

I december 2016 utkom en ny bok om Stridsvagn 103.
Boken är författad av Andreas Kirchhoff och utgivet på ett tyskt förlag.
Största delen av innehållet utgörs av fotografier med beskrivande text på engelska.
Formatet är liggande A4 med mjuka pärmar.

Merparten av det omfattande bildmaterialet är fotograferat av författaren själv vid
besök på P7 och P5 samt i Hässleholm. Skriften ger en god introduktion till Stridsvagn S och dess historia.

Boken är tryckt i 999 exemplar och kan beställas från:
Verlag Jochen Vollert - Tankograd Publishing
Am Weichsalgarten 5, 91058 Erlangen, Germany

För mer detaljer och beställning klicka på denna länk: www.tankograd.com

[Submitted by C VFB]

Friday 09 June 2017
Föreningen Stridsvagn S Årsmöte 2017
Webmaster, Friday 09 June 2017 - 07:25:50 // comment: 0

Föreningen firar 15-årsjubileum, och det är 50 år sedan den första serievagnen levererades!

Dessutom var det i höstas 60 år sedan Sven Berge lämnade in sin patentansökan på vagnsprincipen med fast eldrör, och riktning i höjd och sida med hela vagnskroppen.

Mötet kommer att genomföras den 22-24 augusti i Karlskogaområdet,
och vår förläggning är på Villingsbergs skjutfält, där vi inkvarteras i befälsanläggningen.

Vi möts och startar med lunch i matsalen på Villingsberg den 22 augusti,
och vi avslutar det hela med lunch på Bofors Hotell den 24.

Det kommer att bjudas på flera intressanta och unika industribesök,
och 50-årsjubileet på onsdagskvällen kommer vi att fira tillsammans med
Bofors Luftvärnsförening i besökscentrum på Björkborn.

Detaljerat program och kallelse till mötet utsänds under juli månad,
men lägg in de här dagarna redan nu i almanackan,
så du inte missar detta jubileumsårsmöte.

Väl mött hälsar styrelsen!

Monday 28 March 2016
Stridsvagnen som bröt mot alla regler
Webmaster, Monday 28 March 2016 - 07:21:38 // comment: 0

Johannes Weckström (SVT) sände över en länk till detta intressanta reportage.

Föreningen tackar för bidraget och publicerar givetvis denna unika sekvens här på hemsidan!

//Webmaster

Nyhetsarkivet